وقتی نوبت به برنامه ریزی و اصول طراحی فودکورت گهواره حصیری می شود، باید فاکتور های حیاتی مختلفی مانند مکان، ظاهر، بودجه و مدیریت را در نظر بگیرید. این ملاحظات به شما کمک می کند طرحی را اجرا کنید که کارایی عملیاتی بهینه را تسهیل می کند، یعنی همیشه باید با یک مشاور معتبر فود کورت همکاری کنید تا به راهنمایی در این راه کمک کند.در ادامه این موضوع، چند نکته مهم را که باید هنگام برنامه ریزی اصول طراحی فودکورت در نظر داشته باشید، پوشش می دهیم.استودیو زمان مجری انواع طراحی دکوراسیون داخلی به بررسی این مورد پرداخته است با ما همراه باشید.
آشنایی با اصول طراحی فود کورت
طراحی فود کورت (Food Court) شامل مجموعهای از اصول و معیارها است که برای ایجاد فضایی جذاب، کاربردی و راحت برای مشتریان و کسبوکارهای غذایی استفاده میشود. در یک فود کورت، هدف ایجاد فضایی است که افراد بتوانند از تنوع غذایی بهرهمند شده و همزمان در محیطی دلپذیر غذا بخورند. در ادامه به اصول مهم طراحی فود کورت پرداخته شده است:
1) تجربه ناهار خوری قابل دسترس
طراحی فودکورت و گهواره چوبی ، محیطی معمولی و قابل دسترس را ارائه میدهند و محیطی آرام را برای مهمانان فراهم میکنند که دستیابی به آن با رستورانهای مستقل دشوار است.این تا حدی به دلیل استفاده استراتژیک از فضاهای باز و صندلی های متنوع است که به مردم آزادی حرکت در اطراف و انتخاب از بین طیف وسیعی از مکان ها را برای خوردن و نوشیدن می دهد. و بخشی از جذابیت سالن های غذا توانایی آنها در پذیرایی از مناسبت های مختلف، از وعده های غذایی خانوادگی گرفته تا گردهمایی های بعد از کار است.توسعهدهندگانی که یک مفهوم سالن غذا را میسازند یا سفارش میدهند، باید راههایی را برای ایجاد این فضا، تشویق به معاشرت و در عین حال حفظ استانداردهای بالای غذاهای آشپزی، اولویتبندی کنند
2) مفهوم خود را در اطراف مردم بسازید
توسعهدهندگان باید به دنبال راههایی باشند تا مجموعهای را انتخاب کنند که منعکسکننده طعمها و استعدادهای منحصربهفرد در جامعه باشد، و همچنین در نظر بگیرند که چگونه استعدادها و تخصصها را از سراسر جهان جذب کنند. کار با متخصصان پرشور برای تحقق این امر ضروری است.
3) غذاخوری با تجربه
در عصری که مصرفکنندگان تجربههای تعاملی و اجتماعی و خرید سیسمونی را در اولویت قرار میدهند، سالنهای غذا بهعنوان مکانی که مردم در آن زمان میگذرانند و به دنبال سرگرمی هستند، اهمیت فزایندهای دارند.فراتر از خود غذا، غذاخوریها میتوانند از دسترسی مستقیم به طیف وسیعی از غذاها و غذاهای عرضه شده لذت ببرند، با ایستگاههای آمادهسازی غذا که اغلب در مجاورت قسمتهای نشیمن قرار دارند.
3) سازگاری
ماهیت مدولار صول طراحی فودکورت یک مزیت منحصر به فرد ایجاد می کند: سازگاری آسان با تغییر روند آشپزی. در حالی که پیکربندی هر سالن غذا ممکن است متفاوت باشد، بهترین مکان ها امکاناتی را ارائه می دهند که با تغییرات فروشندگان سازگار است.برخلاف رستورانهای مستقل که ممکن است برای تغییر نام تجاری مشکل داشته باشند، فودکورت از چندین بخش تشکیل شدهاند که میتوانند با زمان تکامل یافته و سازگار شوند. مفاهیم جدید را می توان به فرصت های خاص در بازار وارد کرد در حالی که چندین فروشنده می توانند همکاری کنند. زمینه های جدیدی را برای نوآوری ارائه می دهند
4) طراحی انعطاف پذیر و فراگیر
طراحی گهواره و سالن غذا باید انعطاف پذیری و فراگیر بودن را برای همه افراد در اولویت قرار دهد. فضاهای مدولار که می توانند به راحتی پیکربندی شوند، امکان اسکان فروشندگان جدید و تغییر روند را فراهم می کنند و همچنین دسترسی را برای افراد با همه توانایی ها تضمین می کنند.این فلسفه همچنین به سایر زمینههای اصول طراحی فودکورت، مانند تامین نیازهای غذایی یا ترجیحات غذایی ترجمه میشود. بودجه های متفاوت؛ مطمئن شوید که فضا دارای مناطق آرام کافی است. و همچنین تنوع خوبی از گزینههای صندلی برای پذیرایی از گروههای کوچک و بزرگ ارائه میکند.
5) متعادل کردن عناصر
سالن های غذا قرن ها به این شکل وجود داشته اند. یک سالن غذای موفق باید تعادل مناسبی بین عناصر مجلل و معمولی پیدا کند. در حالی که یک محیط مجلل می تواند مشتریان باهوش تری را جذب کند، حفظ یک فضای قابل دسترس، فراگیر بودن را تضمین می کند.به این ترتیب، مهم است که ترتیبات صندلی، طراحی داخلی و فضای کلی را به دقت در نظر بگیرید تا تعادل کاملی را که برای طیف متنوعی از مشتریان تامین میشود، ایجاد کنید.
6) پایداری و مصرف گرایی آگاهانه
در عصر مصرفگرایی آگاهانه، ادغام شیوههای پایداری در عملیات سالن غذا نه تنها مسئول است، بلکه برای بخش رو به رشدی از مشتریان نیز جذاب است.علاوه بر در نظر گرفتن بستهبندی سازگار با محیط زیست، طرحهای کاهش زباله و مشارکت با فروشندگانی که مواد اولیه پایدار و محلی را در اولویت قرار میدهند، حتی میتوان بر طراحی پایدار در ساخت سالن غذا تاکید کرد.
7) تحقیقات بازار
درک جمعیت محلی، ترجیحات آشپزی، و رقابت موجود برای ایجاد یک سالن غذا که نیازها و خواسته های جامعه را برآورده می کند، بسیار مهم است.درک کامل از بازار خود و افرادی که در تلاش برای جذب آنها هستید، به سالن های غذا اجازه می دهد تا ارتباط و هدف داشته باشند. ترجیحات میان ناهارخوریهای مسنتر میتواند به طور قابلتوجهی با نسلهای جوانتر متفاوت باشد، و گرایشهای F&B میتواند به طور قابل توجهی از منطقه به منطقه متفاوت باشد.
8) مشارکت در جامعه
پرورش احساس مالکیت و غرور در جامعه، عنصر مخفی است که به موفقیت بلندمدت بهترین سالن های غذای جهان کمک می کند.یافتن راههایی برای تشویق مردم به بازگشت بیش از یکبار، فراتر از ورود به بازار است. بخش مرکزی جامعه مستلزم فعالیت های پیشگیرانه و چندین فعالیت مانند جستجوی نظرات ساکنان در مورد ارائه غذا، میزبانی رویدادها و گنجاندن عناصر جامعه محور در برنامه سرگرمی سالن غذا است.
9) طراحی مفهوم سالن غذا
ساختن یک برند محبوب و شناخته شده برای یک سالن غذا شامل چندین عنصر است، از جمله ایجاد یک هویت منحصر به فرد و قانع کننده از تجربیات زندگی واقعی.این فرآیند نه تنها شامل ارائه تجربیات استثنایی آشپزی میشود، بلکه شامل ایجاد یک محیط متمایز، زیبایی بصری و ارزشهایی است که با جمعیت هدف شما همخوانی دارد.تنها از طریق ترکیب این عناصر است که می توانید روایتی به یاد ماندنی و معتبر خلق کنید که نه تنها مکان شما را در یک بازار شلوغ متمایز می کند، بلکه ارتباطی پایدار با رستوران هایی ایجاد می کند که مدام باز خواهند گشت.
10 ) مکان
طراحی تخت نوزاد و رستوران عمدتاً به محل فودکورت بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر یک فودکورت در نزدیکی یک فرودگاه واقع شده باشد، پذیرش فودکورت به گونهای طراحی میشود که بتواند در یک زمان معین از پس آن برآید. اگر فودکورت در نزدیکی ساحل، در ایستگاه تپه، ایستگاه مترو یا در قلب یک شهر واقع شود، طراحی متفاوتی خواهد داشت. بنابراین، مهم است که مکان فودکورت خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید.
11) ظاهر
ظاهر فودکورت یکی دیگر از نکات مهمی است که هنگام برنامه ریزی طراحی رستوران فودکورت نباید از آن غافل شوید. این به تعدادی از عناصر مانند تم، نورپردازی، طرح های کاربردی و عملیاتی بستگی دارد. هنگام تصمیم گیری در مورد ظاهر یک فودکورت، مطمئن شوید که جذاب است و منعکس کننده ویژگی خدمات ارائه شده در رستوران است.
12) بودجه
بودجه یکی دیگر از عوامل برجسته است که نقشی حیاتی در چیدمان طراحی فودکورت ایفا می کند. هنگام طراحی طرح فودکورت، در دسترس بودن بودجه و مدیریت امور مالی باید به دقت در نظر گرفته شود. اگر مطمئن نیستید که چگونه از وجوه خود به شیوه ای موثر استفاده کنید، سناریوهای مختلف “چه می شود اگر” را برای مدیریت عاقلانه وجوه خود در نظر بگیرید.
13) طرح اجرا
تمام خدماتی که در برنامه اجرایی شما گنجانده شده است مانند مدیریت مواد باید به گونه ای طراحی شوند که تمام اصول طرح بندی طراحی فودکورت را رعایت کند. به عنوان مثال، بررسی کنید که آیا برنامه شما استفاده مناسب از منابع را تضمین می کند یا خیر. فودکورت باید به گونه ای طراحی شود که از مواد موجود محلی استفاده کند و از نظر هزینه مقرون به صرفه باشد.
14) مدیریت
طراحی رستوران فودکورت همچنین به کیفیت مدیریتی که قصد دارید برای راه اندازی مؤسسه استفاده کنید بستگی دارد. اگر در رستوران شما مدیریت کیفیت و نیروی انسانی مجرب وجود دارد، تنها در این صورت است که می توانید آن را برای قرار دادن تجهیزات پیچیده و گجت های پیشرفته طراحی کنید.
جمع بندی
فودکورتها در ساختمانهای پرتردد بسیار کاربردی هستند چرا که از خروج افراد از ساختمان برای صرف غذا جلوگیری میکنند و این هم برای مراجعین مفید خواهد بود هم برای مجموعه. وجود رستورانهای متنوع و غذاهایی باب سلایق مختلف نیز از جمله دلایل محبوبیت فودکورتها به شمار میروند.اما این فضای دلچسب و ضروری در مجموعههای بزرگ و فروشگاههای چند طبقه باید با اصول خاصی طراحی شوند. با رعایت استانداردهای طراحی فودکورت، از فضای اختصاصی برای صندلیها گرفته تا تهویه و نورپردازی، میتوان به بهترین شکل این فضا را طراحی کرده و مشتریان زیادی را به آن جذب کرد.
مفهوم فودکورت چیست؟
فودکورت (در آسیا و اقیانوسیه که به آن سالن غذا یا مرکز دستفروش نیز میگویند) عموماً یک میدان سرپوشیده یا منطقه مشترک در یک مرکز است که با پیشخوانهای چند فروشنده مواد غذایی به هم پیوسته است و یک منطقه مشترک برای شام خودسرانه فراهم میکند.
تفاوت فودکورت و رستوران چیست؟
فودکورت دارای مراکز فروش متعددی است که به مشتریان این امکان را می دهد که از بین انواع مختلف غذاها و غذاهایی که ذائقه آنها را برآورده می کند، انتخاب کنند. در حالی که یک رستوران انفرادی منویی دارد که در نوع خاصی از غذاها یا غذاها تخصص دارد
منبع:
https://zaman.studio/moderndesign/اصول-طراحی-فودکورت/