اسکیس (Sketch) چیست؟

۵ بازديد

 

 

اسکیس (Sketch) چیست؟

اسکیس و معماری همواره دست در دست یکدیگر حرکت می کنند. اما اسکیس در معماری چیست؟ اسکیس زدن، اولین قدم در روند طراحی گهواره چوبی  به شمار می رود و معمولاً، هر معماری آن را انجام می دهد. معماران به ترسیم اسکیس عادت کرده اند و این کار برایشان مثل یک سرگرمی است؛ اما دانشجویان معماری یا معماران تازه کار، ممکن است چندان از این کار لذت نبرند؛ اما حتما به این نکته توجه داشته باشید که اسکیس، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که در معماری نیز، درست مثل هر کار دیگری، نمی توانید بدون برنامه ریزی و تفکر، به سراغ انجام پروژه ی گهواره حصیری  بروید.

نکات اسکیس در معماری

ابتدا باید حسابی در موردش فکر کنید. این تفکر، ارتباط مستقیمی با طراحی گهواره حصیری چوبی  دارد. تفکر را می توان با اسکیس زدن ساده شروع کرد و رفته رفته، آن را گسترش داد. یادتان باشد که هر شاهکار معماری، با یک اسکیس شروع شده است! اسکیس زدن در طراحی داخلی نیز اهمیت زیادی دارد. در این مقاله، در مورد چیستی اسکیس، نکات مهم اسکیس در معماری و طراحی داخلی و همچنین مزایای آن صحبت خواهیم کرد. با تصویرگران پویااندیش همراه باشید!

تعریف اسکیس

پیش از هر چیزی، باید به سراغ تعریف اسکیس برویم و بدانیم که معنی اسکیس چیست؟ واژۀ Sketch ، به معنای طراحی سریع و فاقد جزئیات است که در زبان فرانسوی، آن را «اسکیس» تلفظ می کنند و در زبان انگلیسی، «اسکچ». اسکیس مربوط به زمان حال نمی شود، بلکه در گذشته نیز از این روش برای ترسیم طرح اولیۀ مجسمه نیز بهره می گرفتند.

در دنیای معماری، معمار باید ایده های ذهنی اش را به صورت بصری به نمایش بگذارد. اسکیس، سریع ترین و احتمالاً، بهترین راه برای بیان این ایده های انتزاعی به شمار می رود. علاوه بر معماران، طراحان داخلی و مهندس‌ ها نیز از اسکیس بهره می گیرند. اسکیس، طرح دقیقی نیست، بلکه صرفاً طرحی برای بررسی و بیان اصول طراحی و مفاهیم زیبایی شناختی است.

ابزار اسکیس معماری

اسکیس معماری شامل ساختمان، عناصر آن یا فضایی است که ساختمان در آن قرار دارد. اسکیس را می توان روی کاغذ یا به کمک برنامه های کامپیوتری طراحی کرد. با پیشرفت و گسترش تکنولوژی، دیجیتال به دنیای معماری نیز راه پیدا کرده است. با وجود این، کاغذ و قلم، همواره ابزارهای ارجح برای اسکیس زدن به شمار می روند.

انواع اسکیس در معماری

معماران برای اسکیس زدن، دو گزینه پیش رو دارند: “1- کاغذ و قلم و 2- کامپیوتر.” برخی از آن ها ترجیح می دهند به سراغ کاغذ و قلم بروند و اسکیس را با دست ترسیم کنند و برخی دیگر اسکیس های کامپیوتری را ترجیح می دهند. بسیاری از معماران بزرگ، همواره طراحی اسکیس با کاغذ و مداد را به طراحی با طراحی با ابزارهای دیجیتال ترجیح می دهند. برخی معتقدند که معمار تا وقتی طراحی با مداد و کاغذ را یاد نگیرد، نمی تواند طراحی با ابزارهای دیجیتال را نیز انجام دهد. پیش از آنکه به سراغ ابزارهای دیجیتالی طراحی بروید، اسکیس می تواند ایده های بسیاری را از ذهن شما بیرون بکشد.

نکات مهم اسکیس در معماری

اگر معماری تازه کار هستید و می خواهید شروع به طراحی تخت نوجوان و اسکیس  کنید، باید بدانید اسکیس زدن چیست و همچین، نکات و اصول اسکیس در معماری را بشناسید. دانستن نکات مهم اسکیس در معماری می تواند کمک شایانی به شما بکند. در ادامه، از نکات مهم اسکیس در معماری برایتان خواهیم گفت:

1. از ابزار مناسب استفاده کنید.

2. برای حرکت دادن قلم، مچ یا آرنج خود را خم نکنید.

برای آغاز اسکیس زدن، پیش از هر چیزی باید بدانید که نباید برای حرکت دادن مداد یا خودکارتان، بازو یا آرنج خود را خم کنید، بلکه باید کل بازوی خود را حرکت دهید. با گذر زمان و کسب مهارت بیشتر، این کار را بسیار راحت تر انجام خواهید داد؛ در ضمن، از این طریق می توانید خطوط صافی را نیز ترسیم کنید.

3. کنترل قلم را به دست بگیرید

انگشتانتان را در انتهای قلم قرار دهید تا کنترل بیشتری روی آن داشته باشید و بتوانید جزئیات بیشتری را ترسیم کنید؛ بدین ترتیب، می توانید خطوط تیره تری را نیز ترسیم کنید. اگر انگشتانتان را در قسمت بالای قلم قرار دهید، کنترل کمتری روی آن خواهید داشت و خطوط کم رنگ تری را ترسیم خواهید کرد.

4. از انواع خطوط استفاده کنید

برای اسکیس زدن، فقط به یک نوع خط اکتفا نکنید، بلکه از انواع خطوط نازک و ضخیم بهره بگیرید. در ابتدای کار، ترسیم خطوط متنوع می تواند قدری دشوار باشد؛ اما با گذر زمان و با تمرین و تکرار بیشتر، در ترسیم این خطوط حسابی ماهر خواهید شد؛ همچنین می توانید برای ترسیم خطوط با ضخامت مختلف، از مدادهای متنوع، مانند 3H و 2B، بهره بگیرید؛ همچنین، می توانید مداد را از زوایای مختلف در دست بگیرید.

5. از بافت ها و رنگ های مختلف کمک بگیرید

در اسکیس زدن، از بافت ها و رنگ های مختلف بهره بگیرید؛ به عنوان مثال، اگر از آبرنگ برای اسکیس زدن استفاده می کنید، می‌توانید بافت هایی را نیز به طرحتان اضافه کنید. لازم نیست در سراسر اسکیس خود از آبرنگ استفاده کنید، بلکه کافی ست آبرنگ را در برخی قسمت ها به کار گیرید.

6. روی قرینگی حساس نباشید

یک اثر هنری باید قرینه و متعادل باشد؛ اما اگر بخواهیم در طراحی اسکیس همۀ توجه مان را روی قرینگی متمرکز کنیم، حوصله مان سر خواهد رفت و کار برایمان کسل کننده خواهد شد.

7. لکه ها را از طرحتان بزدایید

اجازه ندهید لکه ها به ظاهر طرحتان آسیب برسانند. هنگام سایه زدن، یک برگه کاغذ اضافه زیر دست خود بگذارید تا در قسمت هایی که لازم نیست، هیچ سایه یا لکۀ اضافه ای ایجاد نشود؛ همچنین، اگر راست دست هستید، سایه زدن را از چپ به راست شروع کنید، و اگر چپ دست هستید، سایه زدن را از راست به چپ انجام دهید.

8. آسمان را ترسیم کنید

با روشی هوشمندانه، آسمانی صاف، یکدست و بی نقص را در کارتان به تصویر بکشید. با استفاده از مداد زغالی یا گرافیت نرم، قسمت بزرگی را به طور مرتب، سایه بزنید، سپس، قسمت هایی از آن را تیره تر کنید تا آسمانتان بدون ابر نباشد.

9. از زاویۀ مخالف به اسکیس خود نگاه کنید

برای ترسیم اسکیس، از کاغذ ردیابی (tracing paper ) بهره ببرید تا بتوانید آن را از زاویۀ مخالف نیز نگاه کنید؛ بدین ترتیب، می توانید همۀ خطاهای کارتان را مشاهده کنید و طرحتان را بهبود ببخشید.

10. به سراغ جزئیات بروید

در اسکیس زدن، به سراغ جزئیات نیز بروید و فقط به طراحی کلی ساختمان بسنده نکنید؛ به عنوان مثال، جزئیات داخل خانه، مانند پله ها و کف پوش را نیز در اسکیس بگنجانید، درست مانند کاری که در اسکیس طراحی داخلی انجام می دهیم.

مزایای اسکیس در معماری

و اما می رسیم به مزایای اسکیس در معماری! در ادامه، به ذکر برخی از مزایای آن خواهیم پرداخت.

اسکیس زدن سبب صرفه جویی در زمان می شود.

وقتی شروع به اسکیس زدن می کنید، هر دو بعد مغزتان (خلاقیت و عمل) درگیر می شوند.

اسکیس زدن آسان است و هر کسی می تواند به طراحی اسکیس بپردازد.

در اسکیس، می توانید هرآنچه را در ذهن دارید روی کاغذ بریزید.

معماران می توانند به کمک اسکیس، به ایرادهای کارشان پی ببرند و پیش از شروع ساخت، به فکر راه حل باشند.

طراحی از بهترین ورزش ها برای ذهن به شمار می رود. اسکیس زدن نیز سبب ورزیده شدن و تقویت ذهن شما می شود. درست همان کاری که یادگیری زبان انجام می دهد.

اسکیس چه نقشی در معماری دارد؟

هدف از ترسیم اسکیس در معماری، به نمایش گذاشتن ایده هاست. معمولاً معماران برای ارائۀ ایده هایشان به مشتریان یا همکاران خود، از اسکیس بهره می گیرند؛ در واقع، اسکیس زبانی بصری برای بیان ایده ها به شمار می رود. گاهی نیز طراحان برای ترسیم یک ساختمان موجود، به سراغ ترسیم اسکیس می روند تا بتوانند بعداً بهتر متوجه ساختار آن شوند و همچنین، به آن رجوع کنند. معماران از اسکیس برای شکل گیری و گسترش افکارشان بهره می گیرند، همان طور که نویسندگان با نوشتن، افکارشان را شکل می دهند و آن را توسعه می بخشند. با استفاده از اسکیس، می توانید ایده هایتان را گسترش دهید و آن را به دیگران ارائه دهید. علاوه بر این ها، معماران می توانند ایرادهای احتمالی کار را در همان اسکیس شناسایی کنند و خیلی زود، به فکر اندیشیدن چاره ای باشند.

اسکیس معماری، متفاوت از اسکیس هنری است؛ در واقع، اسکیس های معماری شامل مقیاس و اطلاعاتی در مورد بنای مورد نظر است.

اسکیس در طراحی داخلی چه نقشی دارد؟

طراحان داخلی نیز از اسکیس زدن بهره می گیرند و سپس، از نورها، سایه ها و رنگ ها برای جان بخشیدن به آن استفاده می کنند؛ در واقع، اسکیس طراحی داخلی، زبان طراحان داخلی به شمار می رود. آن ها از این روش برای بیان ایده هایشان بهره می گیرند، درست مثل معماران! این طراحان می توانند بافت ها را نیز به کمک همین رنگ ها و تکنیک های رنگ آمیزی و سایه زدن به تصویر بکشند. سایه زدن از مولفه های هر اسکیس طراحی داخلی به شمار می رود. سایه ها صرفاٌ مشکی نیستند، بلکه می توان از رنگ های مختلف برای سایه زدن اسکیس مربوط به طراحی داخلی استفاده کرد. امروز، زبده ترین طراحان داخلی نیز برای ارائۀ ایده هایشان از اسکیس استفاده می کنند و برخی ایرادهای احتمالی طرحشان را نیز در همان مرحلۀ بررسی اسکیس، برطرف می سازند.

تکنیک های اسکیس در طراحی داخلی

برای اسکیس طراحی داخلی، می توان از روش های مختلف بهره گرفت. در ادامه، به شرح تکنیک های اسکیس در طراحی داخلی خواهیم پرداخت.

اسکیس فوری

کم‌ رنگ ترین مدادها از قوی ترین حافظه ها ماندگارترند! وظیفۀ اسکیس فوری، ماندگار سازی ایده هایی است که ممکن است خیلی زود از ذهنمان زوده شود. در واقع، اسکیس فوری همان اولین ایده ای است که به ذهن مان می رسید. اسکیس فوری اهمیت بسیار زیادی دارد، چرا که ایده های خوب خیلی زود از ذهن پاک می شوند و باید با استفاده از روش اسکیس فوری، آن ها را روی کاغذ پیاده کرد. اسکیس فوری را می توانید با هرآنچه دم دست دارید ترسیم کنید؛ کاغذ، روزنامه، دفترچه یادداشت، مداد، خودکار، مداد رنگی یا هر چیز دیگری. حتی می توانید از این روش برای توضیح سریع ایده تان برای مشتری یا همکارتان بهره بگیرید. توانایی اسکیس فوری زدن، حاکی از خلاقیت طراح است.

پرزانتۀ باکیفیت

پرزانتۀ باکیفیت، همان اسکیس هایی است که به مشتری نمایش داده می شود. این اسکیس ها اصلاح شده اند، پرجزئیات هستند و رنگ آمیزی شده اند. البته میزان دقت این طرح ها متفاوت از یکدیگر است.

طراحی با مداد روی کاغذ معمولی

برای طراحی با مداد روی کاغذ معمولی، می توانید طرح کلی کارتان را با استفاده از مداد HB ترسیم کنید و برای ترسیم دیگر قسمت های مهم تر، به سراغ مداد 2B بروید.

طراحی با مداد روی کاغذ ردیابی

طراحی با مداد روی کاغذ ردیابی، یکی از جذاب ترین تکنیک های اسکیس طراحی داخلی به شمار می رود.

رنگ آمیزی و سایه زدن با استفاده از ماژیک یا آبرنگ

گاهی با افزودن کمی رنگ، می توانید جلوۀ خاصی به اسکیس خود ببخشید. از این طریق، می توانید میان نور تیره و روشن نیز تعادل برقرار کنید. برای این کار، می توانید از ماژیک یا آبرنگ بهره بگیرید. استفاده از ماژیک، آسان تر است؛ اما استفاده از آبرنگ، به مهارت بیشتری نیاز دارد. حتی اگر بخواهید از نرم افزار ادوبی فتوشاپ نیز استفاده کنید، می توانید از این دو ابزار بهره بگیرید

آیا اسکیس زدن برای طراحی داخلی ضروری است؟

بسیاری می پرسند که آیا اسکیس زدن برای طراحی داخلی و خرید گهواره  ضروری است؟ پاسخ این سوال بستگی به این دارد که شما می خواهید چگونه طراحی باشید. بسیاری از طراحان داخلی، قید اسکیس زدن را می زنند، چون برایشان دشوار است و یادگیری آن به تمرین نیاز دارد. برخی نیز به سراغ نرم افزارهای کامپیوتری می روند؛ اما یادتان باشد که این برنامه ها می توانند خلاقیت شما را محدود کنند. سعی کنید اسکیس زدن را با یک قلم و کاغذ انجام دهید: “ذهنتان، خلاقیت تان، یک قلم و یک ورق کاغذ.” از این طریق، می توانید همۀ خلاقیت خود را به کار بگیرید و اسکیسی درخشان را روی کاغذ پیاده کنید. در آخر، باید بگوییم که اگر می خواهید طراح داخلی حرفه ای باشید، باید اسکیس زدن را یاد بگیرید.

سخن آخر

به طور خلاصه، می توان گفت که اسکیس زدن، اولین قدم در خلق طرح های ناب و خلاقانه به شمار می رود. طراحان داخلی و معماران برای پیاده سازی ایده ها و افکارشان از اسکیس زدن بهره می گیرند و از این طریق، هر آنچه را در ذهن دارند، به صورت آزادانه روی کاغذ پیاده می کنند و تا جای ممکن، ایرادهای احتمالی اش را نیز برطرف می سازند.

منبع:

https://decorationclass.com/اسکیس-چیست؟/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.